Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Kladdkaka med daimtäcke

Kladdkaka med daimtäcke

Kladdkakornas kladdkaka! En riktig kakdrottning som aldrig lämnar någon oberörd.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Tillagning
Tänk på att ugnstiden varierar mycket beroende på vilken ugn du har.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen. Smält smöret och rör i chokladen så den smälter.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och vänd ner försiktigt i äggblandningen.
5. Tillsätt chokladsmöret och blanda runt försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord springform. Grädda i mitten av ugnen.
Varmluftsugn 18- 20 min.
Vanlig ugn 20-22 min.

Glasyr:
7. Blanda alla ingredienser i en bunke över ett vattenbad tills du får en slät smet.
8. Bred ut över den svalnade kakan.
9. Hacka och strö över daim.

Foto: Linnea Swärd
Recept: Mari Bergman

Ca 167,70 kr/port Summa 167,70 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst