Recept | Gryta | Fläskkött

Kinesisk fläskkarré med kål & nötter recept

Kinesisk fläskkarré med kål & nötter recept

Få och enkla ingredienser. Fläskkarré passar perfekt till denna rätt, och när köttet väl är marinerat går tillagningen bara på 10 min. Cashewnötterna kan bytas mot jordnötter och vitkålen mot rödkål.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Blanda soya, risvinäger och strösocker till en marinad. Strimla fläskarrén i centimetertjocka strimlor. Lägg köttet i marinaden i ca 20 min. OBS! Risvinägern går att byta ut mot äppelcidervinäger.

2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

3.Skär paprikan tunt på längden och lägg i iskallt vatten, så blir den krispig.

4. Strimla vitkålen, skär rödlöken i tunna klyftor och finhacka vitlöken.

5. Ta köttet ur marinaden, men spara marinaden. Stek köttet i lite olja på stark värme, ca 3 min. Lyft upp köttet ur pannan och fräs kål, röd lök, vitlök och nötter ca 3 min. Lägg tillbaka köttet och slå över resten av marinaden. Låt puttra i ca 3 min.

6. Blanda i paprikan och servera med riset.

Varor du kanske har hemma?

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 2 st röd steklök
Ca 66,41 kr/port Summa 265,65 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Jonas :

Ny favoriträtt. Ersatte sojan, pga allergi, med en egen blandning av kalvfond, matolja, salt och nypressad citron

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst