Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Kikärtsbiffar med Tabbouleh och myntasås

Libanesiskt inspirerade kikärtsbiffar

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Kikärtsbiffar:
Mixa kikärtorna (färdigkokta på burk) till en slät smet, blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar, smeten ska vara något lös, känns den för lös kan man ha i lite mer mjöl. Stek i smör på medelstark värme i stekpannan.

Tabbouleh:
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna.

Skär persilja och mynta fint, tärna tomat och blanda med bulgur. Blanda citron, olja och vitlök till en dressing och slå över. Salta och peppra.

Myntayoghurt:
Hacka myntan fint och rör ner i yoghurten tillsammans med honungen.

Ca 157,04 kr/port Summa 628,15 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Matilda :

Det blev snarare kikärtsplättar än biffar. Och vi körde med quinoa istället för bulgur. Fantastiskt gott!

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst