Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Kassler med päron och senapssås samt palsternacksmos

Här möts salt, sött och saftigt!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Skiva kasslern. Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivorna av kasslern. Smält smöret och häll på det.

Ställ in i ugnen på 200° i ca 10 minuter.   

Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kasslern och päron. Stek ytterligare 10 minuter.

Skala potatis och palsternackor. Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett fint mos. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll eventuellt i mer mjölk om lösare mos önskas.

Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt.

Servera kasslern med moset och broccolibuketterna.

Ca 46,01 kr/port Summa 184,03 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst