Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Kantarellsoppa med parmesansticks

Foto: Linnea Swärd Kantarellsoppa med parmesansticks

Från de svenska skogarna hittar du en härlig kantarellsoppa som du äter tillsammans med egengjorda parmesansticks. (Familjematkassen v35 2012)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Soppa: Lägg kantarellerna, om dom är torkade, i en skål och häll kokhett vatten över dem så att det täcker. Låt stå i minst 20 minuter att svälla. Finhacka lök och vitlök och låt steka med kantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan har kokat in, cirka 5 minuter.

3. Pudra över mjölet och rör om så att det blandas med svampen och löken. Slå på vatten och grädde under omrörning. Smula i buljongtärningarna och låt det hela sakta koka i 10 minuter.

4. Salta och peppra och tillsätt vinägern.

5. Fräs på de hela kantarellerna med lite smör i en
stekpanna.

6. Mixa soppan slät med en stavmixer och lägg ner
de hela kantarellerna. Smaka av med salt och peppar
och strö över hackad persilja.

7. Parmesansticks: Skär bort kanterna på brödskivorna och skär dem i trekanter. Riv över parmesanosten och sätt in i ugnen ca 5-10 min.

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 1.5 dl kantareller torkade
Ca 32,69 kr/port Summa 130,75 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst