Kantarellrisotto
Hemmakock

Kantarellrisotto

45 minEnkelt
271,65 kr
4 portioner40,98 kr per portion
Kantarellrisotto

4 dlArborioris
1 stGul lök
1 lVatten
2 tskSalt Fint
25 gKantareller Torkade
33 clMatlagningsvin Vitt
75 gParmesanost
1 stSvampbuljong
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

OBS! Vikten för kantarellerna gäller om det är torkade svampar man använder!

Lägg kantarellerna i blöt i vattnet i 8-10 timmar. Häll av vattnet i en kastrull. Tillsätt salt och buljong, och koka upp. Håll sjudande under hela tillagningsprocessen.

Hacka löken och stek tillsammans med riskornen i olivoljan på låg värme i en stor kastrull tills löken fått färg. Häll i vinet. Låt koka på låg värme tills allt vin kokt in. Rör ner svampen.

Häll över 2-3 dl varm buljong/svampspad och låt koka in. Upprepa tills riset har fått bra konsistens. Rör ner riven parmesan. Servera.