Recept | Fika & tårtor | Övrigt

Kanelbullar

Foto: Katja Kristoferson Kanelbullar

Finns det något bättre än nygräddade kanelbullar och ett glas mjölk?”

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

1. Smält smöret och slå över mjölken, värm till 37 grader, fingervarmt.
2. Smula ned jästen i en bunke och slå den varma degspadet över.
3. Tillsätt socker, salt och ägget. Arbeta sist i mjölet, lite i taget. Spar
ca två deciliter till utbakningen.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
5. Arbeta snabbt ihop den jästa degen och dela den i två delar. Kavla
ut varje degbit till en stor platta.
6. Bred det mjuka smöret över degplattan, och strö över socker och kanel.
7. Rulla ihop plattan längs med långsidan och skär i 1-2 cm breda bitar.
8. Placera bullarna i bullformar och pensla med ihopvispat ägg och mjölk. Strö pärlsocker över.
9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Recept: Linnéa Seidel

Ca 68,35 kr/port Summa 68,35 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst