Kålpudding LCHF

Kålpudding LCHF

1 tEnkelt
316,61 kr
6 portioner22,31 kr per portion
Husmanskost low carb-style! Vår LCHF kålpudding är välsmakande, lättlagad och mättande. Cottage cheese gör att kålpuddingen inte blir så stabbig, utan luftig och fräsch.

Sås
2 dlSteksky
0,5 mskKalvfond Buljong
3 dlVispgrädde
Kålpudding
2 dlVispgrädde
2 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
5 mskKalvfond Buljong
2 krmRökt paprikapulver
1 dlVatten
1 mskMat & Bak Smör
1 stÄgg
1 tskSalt Fint
200 gCottage cheese Naturell
600 gKöttfärs
600 gVitkål
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Låt keson rinna av i en sil.

2

Hacka löken och vitkålen. Stek i smör tills mjukt.

3

Blanda köttfärsen med keso, 1 dl grädde, ägg, 2 msk fond och kryddor.

4

Blanda ihop färsblandningen med hälften av kålfräset.

5

Bred ut allt jämnt i en ugnsform och fördela resten av den stekta kålen ovanpå.

6

Koka upp vatten och 1 dl grädde med 3 msk fond, häll över kålpuddingen.

7

Grädda i 175 grader i ca 45 minuter.

Sås:

1

Häll av ca 2 dl av spadet från kålpuddingen och koka upp med grädde och lite kalvfond.

2

Låt reducera lite, smaka av med ev. mer fond. Servera med rårörda lingon el. osockrad lingonsylt.

Recept &

Näringsvärde: 591 kcal, 29 g protein, 49 g fett, 8 g kolhydrater

Bild:

Kerstin Eriksson