Kalles kycklinggryta med smörslungade morötter
Mari Bergman

Kalles kycklinggryta med smörslungade morötter

30 minEnkelt
220,20 kr
4 portioner21,03 kr per portion
Mumsig kycklinggryta som både är god och snabblagad och passar perfekt att slänga ihop en dag när tiden är lite knapp.

Tillbehör
300 gVanliga morötter
1 tskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
0,5 stPurjolök
3 dlJasminris
Gryta
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
2 dlVispgrädde
2 klyftaVitlök Vanlig
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskKycklingfond
1 tskKinesisk soja
600 gKycklingfile Fryst
1 tskTimjan - torkad
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Skala morötterna och skär dem i ca 2 cm breda bitar. Skär purjolöken i stora bitar och skölj dem. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till grönsakerna.

3

Gryta: Skala löken. Finhacka vitlöken och skär den gula löken i klyftor.

4

Skär varje kycklingfilé i ca 5 bitar.

5

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn kycklingbitarna och löken tills de har fått fin färg. Slå på grädde, crème fraiche och tillsätt timjan, buljong, soja och lite svartpeppar. Låt det koka ihop ca 5 min.

6

Tillbehör: Koka morötterna ca 5 min och purjolöken ca 2 min. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör och lite flingsalt. Lägg upp i en skål.

7

Gryta: Smaka av kycklinggrytan med citronsaft och ev lite mer salt och svartpeppar. Servera tillsammans med ris och smörslungade grönsaker.

Fota: Linnea Swärd

Näringsvärde: Kcal: 696 Fett: 34 g Protein: 39 g Kolhydrater: 56 g

Bild:

Linnea Swärd