Kall gurksoppa med kokosmjölk, lime och räkor på spett
Carina Hejde

Kall gurksoppa med kokosmjölk, lime och räkor på spett

30 minEnkelt
210,60 kr
10 portioner10,27 kr per portion
En svalkande och fräsch soppa med smak av kokos, mynta och lime blir en perfekt start på ett mingel eller en buffé.

Räkspett
170 gHandskalade Räkor
1 stLime
0,5 stGurka
10 stGrillpinnar
0,5 stVitlök Vanlig
Soppa
1,5 krmSvartpeppar Malen
1 stLime
400 mlKokosmjölk
3 dlYoghurt Naturell
1 stGurka
0,3 stMynta - färsk
3 krmFlingsalt
Instruktioner
1

Soppa: Skala och tärna gurkan.

2

Lägg den tärnade gurkan, kokosmjölk, yoghurt och hackad mynta i en blender och mixa till en slät soppa. Smaka av med limesaft, flingsalt och peppar.

3

Ställ in soppan i kylen och låt den bli riktigt kall.

4

Räkspett: Häll av laken från räkorna och blanda räkorna med pressad vitlök, limesaft och limeskal i en bunke.

5

Skala och tärna gurkan. Blanda ner gurkan i skålen med räkor och låt allt stå i kylen tills servering.

6

Servering: Varva gurka och räkor på spetten.

7

Häll upp soppan i glas och servera med räkspetten.

Styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir