Kalasig seg chokladmuffin

Kalasig seg chokladmuffin

30 minEnkelt
156,80 kr
4 portioner15,28 kr per portion
En liten bakelse om man vill

1 tskVaniljsocker
100 gMörk chokladkaka
2 dlVispgrädde
2 stÄgg
1 dlHallon Frysta
2 dlStrösocker
1,3 dlVetemjöl
75 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

ca 20 minimuffins eller ca 10 normalstora muffins

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och choklad. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt mjöl. Häll i minimuffinsformar. Grädda 12-14 min på 180 grader varmluft. Låt svalna.

Vispa grädden och klicka ut på muffinsarna. Toppa med valfritt bär.

Muffinsarna håller sig mycket bra i upp till en vecka, så kan med fördel förberedas.

Bild:

Joanna Gripenberg