Recept | Huvudrätt | Fisk

Julens Janssons Frestelse

Foto: Nurlan Emir Julens Janssons Frestelse

En klassisk Janssons frestelse finns på nästan alla julbord. Kom ihåg att använda spadet från ansjovisburkarna, det ger riktigt bra med smak!

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader. Öppna burkarna med ansjovisfiléer, spara spadet från en burk, häll ut spadet från resterande.
2. Skala och skiva löken tunt. Skala och skär potatis i fina strimlor.
3. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg.
4. Blanda grädden med ansjovisspad.
5. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnsform. Avsluta med potatis och häll över gräddblandningen. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 45-50 min.

Servera på julbordet

Recept: Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman


Varor du kanske har hemma?

Ca 14,09 kr/port Summa 112,75 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst