Jessica Frejs krämiga pasta med mynta
Jessica Frej

Jessica Frejs krämiga pasta med mynta

20 minEnkelt
208,30 kr
4 portioner26,16 kr per portion
Fantastiska Jessica Frej gör ett gästspel i vår matkasse och bjuder på en krämig pasta med mynta, bacon och ärtor. Supersnabb, lättlagad och alldeles underbar! (Tastelines matkasse v22 2017)

0,5 stMynta - färsk
1 krmSalt Fint
400 gPenne
280 gBacon Skivat
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
75 gRiven Ost
250 gGröna Ärtor Frysta
65 gSalladsmix
3 dlVatten
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan i rejält saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Strimla baconet och stek det knaprigt i en stor stekpanna, låt det sedan rinna av på hushållspapper (diska inte ur pannan).

3

Finhacka myntabladen och ta fram ärtorna från frysen. Riv osten.

4

Lägg tillbaka baconet i pannan och häll på crème fraiche och 3 dl kokvatten från pastan.

5

Sila av pastan.

6

Rör om såsen och tillsätt ärtor och mynta. När ärtorna har tinat, lägg i pastan och osten i pannan med såsen. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med grönsallad.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 783 kcal, 31 g protein, 47 g fett, 57 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell