Jennie Walldéns sambalkyckling med sotad paprika och salladslök
Jennie Walldén

Jennie Walldéns sambalkyckling med sotad paprika och salladslök

30 minEnkelt
411,65 kr
4 portioner36,40 kr per portion
En rätt som är enkel, snabblagad och jättegod! Prova sambalkyckling med sotad paprika och salladslök signerad Jennie Walldén. Tips, tina kycklingen i kyl över natten dagen innan.

Kyckling
1 mskHonung Flytande
3 mskJapansk soja
1 mskSambal Oelek
650 gKyckling Minutfilé
1 mskRapsolja
1 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
3 dlRis
Sotad paprika
0,5 mskRisvinäger
0,5 mskJapansk soja
1 mskRapsolja
62 gSalladslök
1,5 stPaprika
1 mskSesamfrö Skalat
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskSesamolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kyckling: Skär varje kycklingfilé i 3 delar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och låt marinera i 15 minuter.

3

Sotad paprika: Skölj och skär paprikan i bitar. Skär salladslöken i 3 cm bitar och skala och skiva vitlöken. Hetta upp en stekpanna på hög värme tills den ryker. Stek paprikan i rapsolja tills den är lite sotad. Tillsätt salladslök och vitlök och låt fräsa med i någon minut. Häll på sesamolja, risvinäger och soja och rör om. Strössla över sesamfröna.

4

Kyckling: Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kycklingen på båda sidor ca 3-4 min tills den är helt genomstekt.

Servera genast med sotad paprika och nykokt ris.

Näringsvärde: 502 kcal, 41g protein, 11g fett, 57g kolhydrater

Bild:

Magnus Skoglöf