Italienska Wallenbergare med krämig tomatsås
Mari Bergman

Italienska Wallenbergare med krämig tomatsås

40 minEnkelt
309,60 kr
4 portioner37,23 kr per portion
Goda pannbiffar på italienskt vis med en mustig tomatsås. Om du gillar hetta kan du krydda lite extra med chilipepparn, det är både gott och bra för matsmältningen.

Sås
1,5 mskTomatpuré
1 stVitlök Vanlig
1 dlVispgrädde
0,5 tskTorkad oregano
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskBasilika - torkad
370 gKörsbärstomater Konserverade
0,5 stChilipeppar Röd
Tillbehör
150 gHaricot Verts Färsk
3 dlBasmatiris
BIffar
0,5 stBasilika - färsk
1 mskOlivolja
1 mskMat & Bak Smör
2 mskPotatismjöl
500 gKöttfärs - Nöt
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
3 tskSalt Fint
1 tskSalvia - torkad
1 dlMellanmjölk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Biffar: Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt, och svartpeppar. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färs och sköljd finhackad basilika. Blanda runt och forma 4-6 st biffar.

3

Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Sås: Skölj och finhacka chilipeppar och skala och finhacka vitlök. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna och tillsätt tomatpuré. Krydda med oregano, basilika, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer. Tillsätt grädde, blanda runt smaka av, och slå sedan såsen över biffarna.

5

Tillbehör: Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2-3 min. Sila av och lägg upp i en skål.

Servera wallenbergarna i tomatsås med ris och haricots verts.

Näringsvärde: Kcal: 603 Fett: 36 g Protein: 26 g Kolhydrater: 39 g

Bild:

Linnea Swärd