Recept | Huvudrätt | Nötkött

Italienska köttbullar i tomatsås med basilikarostad potatis

Foto: Sanna Livijn Wexell Italienska köttbullar i tomatsås med basilikarostad potatis

Laga italienska köttbullar som blir extra saftiga av att du låter dem puttra i tomatsåsen. Serveras med härligt ugnsrostad potatis smaksatt med basilika. (Tastelines matkasse v13 2017) (Tastelines Barnkasse v13 2017) (Tastelines 2-personerskasse v13 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lite lätt. Lägg potatis och vitlök på en ugnsplåt. Skölj och finhacka basilika och tillsätt till potatisen. Ringla över olja och salta efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.

3. Köttbullar: Vispa ihop ströbröd och mjölk i en bunke. Skala och riv i vitlök och tillsätt timjan, oregano, salt och peppar. Blanda om och låt svälla 2 min.
4. Tillsätt färsen och blanda om ordentligt. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min.

5. Tomatsallad: Skölj och halvera tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.

Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 663 kcal, 31 g protein, 37 g fett, 49 g kolhydrater

Ca 43,16 kr/port Summa 172,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

 

49,95 kr/st
33,33 kr/st
Jmf.pris 74,07 kr/kg
st

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst