Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Italiensk potatisfritatta med grönsakssalsa

Foto: Sanna Livijn Wexell Italiensk potatisfritatta med grönsakssalsa

Frittata, en italiensk äggrätt, som går snabbt och enkelt att laga och du kan blanda i vad kylen har att erbjuda. I detta recept blir det bland annat potatis och broccoli samt smaksättning av pesto, låt dig inspireras! Frittatan håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar. (Tastelines Barnkasse v13 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Potatisfrittata: Skölj och skiva potatisen tunt. Skala och klyfta löken och skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs potatis och lök på medelvärme. Vänd runt lite då och då så att potatisen inte bränns vid. Tillsätt broccolibuketterna och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.
3. Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, pesto och grönsaksbuljong. Tillsätt äggblandningen i stekpannan och sänk värmen till strax under medel. Låt frittatan steka i pannan ca 10 min. Strö över ost och sätt in i ugnen 10 min.

4. Grönsakssalsa: Skölj och tärna paprika och blanda med avrunnen majs i en skål. Tillsätt finhackad persilja, olja, vinäger och salt. Blanda om och servera till potatisfrittatan.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 716   kcal. 25   g protein, 47   g fett, 46   g kolhydrater.

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst