Italiensk kycklinglasagne med pesto
Mari Bergman

Italiensk kycklinglasagne med pesto

50 minEnkelt
282,55 kr
6 portioner24,29 kr per portion
Lasagne, en favorit hos både stora som små! Denna har en härlig twist då den görs på kycklingfärs och varvas med en gudomlig pestosås. Prova! Fler lasagnerecept: Laxlasagne, Barilla lasagne

Sallad
1 krmSalt Fint
1 tskBalsamvinäger
125 gKörsbärstomater
0,5 stGurka
0,5 stIsbergssallat
1 mskOlivolja
Kycklingfärssås
125 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskBalsamvinäger
1 tskBasilika - torkad
1 mskTomatpuré
1 dlVatten
1 stRödlök
1 tskSalt Fint
500 gKycklingfärs
Pestosås
250 gLasagneplattor
100 gRiven Ost
0,5 tskSalt Fint
100 gPesto Grön
3 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 dlVatten
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kycklingfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs ihop kycklingfärs och lök i olja på medelhög värme ca 5 min. Fördela den fint med en gaffel eller slev.

3

Skölj och skär tomaterna i kvartar. Tillsätt basilika, salt, peppar, cocktailtomater, vatten, tomatpuré och balsamvinäger. Låt det puttra ca 5 min.

4

Pestosås: Vispa ihop pesto, creme fraiche, vatten, salt och peppar.

5

Varva pestosås, lasagneplattor, kycklingfärssås och ost i 3 lager. Avsluta med lite pestosås och ost på toppen och sätt in i ugnen ca 30 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomater. Skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, balsamvinäger och en nypa salt.

7

Servera kycklinglasagnen tillsammans med sallad.

Näringsvärde: 674 kcal, 30 g protein, 45 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell