Italiensk kikärtssoppa och Bruschetta

Italiensk kikärtssoppa och Bruschetta

30 minEnkelt
204,55 kr
4 portioner35,65 kr per portion
Familjekassen v5

Kikärtssoppa
1 tskSalt Fint
400 gKrossade Tomater
1 000 gKikärtor Kokta
150 gRisoni
3 klyftaVitlök Vanlig
2 stGrönsaksbuljong
10 dlVatten
2 tskRosmarin - torkad
Till servering
300 gChorizo
Bruchetta
15 gBasilika - fryst
4 stVanliga Tomater
1 stLantbröd
2 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Soppa: Häll ner innehållet från de tre kikärtsburkarna i en stor gryta eller kastrull. Låt vätskan från en av burkarna följa med.

3

Tillsätt även krossade tomater och krydda med rosmarin, 1 tsk salt och pressade vitlöksklyftor.

4

Häll i vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter.

5

Bruchetta: Skiva ev. lantbrödet eller skär baguetten i skivor på diagonalen.

6

Skölj och tärna tomaterna fint. Blanda ihop tomaterna med basilika, olja och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

7

Lägg bröden på en plåt och ställ in i ugnen 5-10min.

8

Ta ut det rostade brödet ur ugnen och ringla på lite olja, klicka sedan på tomatblandningen.

9

Soppa forts: Bryt spagettin (eller den sorts pasta du nu har hemma) i småbitar.

10

Mixa soppan slät och lägg i pastan och koka till pastan är al dente enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med salt och peppar.

11

Skär korven i tärningar och stek i lite smör eller olja i en stekpanna.

Servera soppan med de stekta korvtärningarna och Bruschetta. Ringla ev. lite olivolja över.