Italiensk cheesecake med kolasås och hallon
Malin Andersson

Italiensk cheesecake med kolasås och hallon

45 minEnkelt
190,65 kr
4 portioner26,65 kr per portion
Sötsyrlig dessert med knaprigt digestivesmul och krämig fyllning av bland annat mascarpone och citronsaft. En perfekt avslutning på vilken middag som helst, men kanske speciellt i en nyårsmeny!

Mascarponekräm
250 gMascarpone
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
3 mskFlorsocker
1 stCitron
Digestivesmul
150 gDigestive original
25 gMat & Bak Smör
Kolasås
1 krmFlingsalt
25 gMat & Bak Smör
1 dlVispgrädde
0,5 dlMuscovadosocker
Tillbehör
125 gHallon Färska
Instruktioner
1

Blanda ihop smör, vispgrädde och muscovadosocker i en kastrull.

2

Koka upp under omrörning och låt puttra i 10-15 minuter. Rör i flingsaltet och låt sedan kolasåsen svalna helt.

3

Mascarponekräm: Riv skalet av citronen och kläm ur citronsaften.

4

Vispa ihop citronsaft och skalet med mascarpone, crème fraiche och florsocker.

Digestivesmul:

1

Mixa digestivekexen till ett fint smul (om du inte har matberedare eller mixer går det bra att sätta kexen i en plastpåse och smula med hjälp av exempelvis en kavel).

2

Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulet.

3

Fördela digestivesmulet i botten av glasen/skålarna.

4

Klicka ut mascarponekrämen, ringla över den avsvalnade kolasåsen och toppa med färska hallon.

Bild:

Kerstin Eriksson