Isterband med dill-stuvad potatis

Isterband med dill-stuvad potatis

20 minEnkelt
258,60 kr
4 portioner46,74 kr per portion
Per bjuder här på ett härligt husmansrecept: Isterband med stuvad potatis, serveras med senap och inlagda rödbetor.

4 stIsterband
2 mskMat & Bak Smör
4 stRödbetor Konserverade
11 stPotatis Fast
2 dlStandardmjölk
2 mskDill - fryst
3 mskGräslök - färsk
3 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skiva den skalade och kokta potatisen i ca 1 cm tjocka skivor.

3

Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet och blanda väl.

4

Häll sedan i mjölken och grädden under vispning/omrörning.

5

Låt koka upp sakta för att sedan endast sjuda på svag värme i 10 min.

6

När ugnen är varm, lägg in isterbanden på en plåt i mitten av ugnen. Alternativt stek i en medelvarm stekpanna.

7

Vänd på dom då och då och låt steka tills dom är gyllenbruna. Ca 20-25 min.

8

När korven börjar bli klar, vänd ner potatisen i stuvningen och värm upp.

9

Smaka av med salt och peppar och ha i gräslöken. Servera med senap och rödbetor.