Indisk vegetarisk färssås med garam masala
Mia Troberg

Indisk vegetarisk färssås med garam masala

30 minEnkelt
240,55 kr
4 portioner10,91 kr per portion
En härlig vegetarisk rätt med smaker från Indien som får det att vattnas i munnen. Perfekt för köttfri-måndag!

Tillbehör
0,5 stRödlök
2 stVanliga Tomater
6 dlBasmatiris
70 gPlocksallat
Färssås
2 stMorötter
1 mskTomatpuré
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt Fint
1 tskGaram Masala
300 gVegetarisk Färs
0,5 stGrönsaksbuljong
2 klyftaVitlök
10 gFärsk ingefära
3 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skala och skär morötterna i slantar. Hacka vitlöken och fräs i oljan ett par minuter. Tillsätt vegofärsen, morötter, tomatpuré och ingefära och rör runt.

2

Rör ner crème fraiche, buljongtärning och vatten. Låt småkoka 10 minuter tills morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

3

Servera med ris och sallad.

Näringsvärde: Energi (kcal) 446, Protein (g) 19, Fett (g) 18, Kolhydrater (g) 48

Bild:

Susanna Livijn Wexell