Indisk linsgryta med råkostsallad
Mari Bergman

Indisk linsgryta med råkostsallad

30 minEnkelt
254,45 kr
4 portioner21,52 kr per portion
Lättlagad och värmande gryta som passar perfekt att göra till många.

Råkostsallad
2 tskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
200 gVitkål
1 mskOlivolja
Tillbehör
62,5 gSalladslök
3 dlBasmatiris
Linsgryta
1 mskFärsk ingefära
200 gRöda Linser Torkade
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
6 dlVatten
1 mskMat & Bak Smör
200 gFärsk bladspenat
2 tskHonung Flytande
2 stGrönsaksbuljong
1 krmSalt Fint
1 tskSpiskummin
1 tskChiliflakes
2 mskRapsolja
0,5 tskTorkad gurkmeja
2 klyftaVitlök Vanlig
125 gKörsbärstomater
0,5 tskKanel Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla salladslöken.

2

Linsgryta: Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.

3

Blanda ihop kanel, gurkmeja, spiskummin, chiliflakes och salt i ett litet glas.

4

Värm smör och olja i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med kryddblandningen på medelvärme ca 1 min. Tillsätt linser, bladspenat, halverade tomater, vatten, buljong och honung. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 10 min. Ta av locket och sjud ytterligare 2-3 min under omrörning. Smaka av grytan med ev lite salt och peppar.

5

Råkostsallad: Skölj vitkålen och riv den tunt. Gärna med en mandolin annars med hjälp av en osthyvel. Skala och riv morötter. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.

Servera linsgrytan toppad med salladslök med ris och råkostsallad vid sidan om.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 579 kcal, 20 g protein, 14 g fett, 87 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell