Indisk daal, en mild och smakrik linsrätt
Mari Bergman

Indisk daal, en mild och smakrik linsrätt

30 minEnkelt
274,50 kr
4 portioner16,52 kr per portion
En Indisk gryta som är en mild och smakrik från curryns hemland. Tips! I receptet används bara 200 gram linser, gör en dubbel mängd gryta. Perfekt att frysa in.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Daal
0,5 tskTorkad gurkmeja
1 stGul lök
1 krmSalt Fint
3 mskRapsolja
2 stGrönsaksbuljong
2 mskTomatpuré
1 mskMat & Bak Smör
200 gVanliga Tomater
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
3 tskHonung Flytande
1 tskKanel
1 tskGaram Masala
1 tskChilipulver
1 tskSpiskummin
0,5 stKoriander - färsk
6 dlVatten
0,5 stPurjolök
200 gRöda Linser Torkade
Sallad
0,5 stSalladskål
1 mskBalsamvinäger
1 krmFlingsalt
300 gVanliga morötter
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Daal: Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och strimla purjolöken.

3

Blanda samman garam masala, spiskummin, gurkmeja, chilipulver och kanel i en liten skål.

4

Värm en stor kastrull eller gryta med rapsoljan och smöret. Fräs lök- och ingefärshacket tillsammans med kryddorna i 1 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré och honung och fräs runt under omrörning ca 20 sek.

5

Tillsätt linser, vatten och buljong. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt till grytan. Rör om och låt grytan småkoka i ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av med lite salt.

6

Sallad: Skölj och strimla salladskålen och skala och riv morötterna. Blanda med lite olja och vinäger och strö över lite flingsalt.

7

Grovhacka koriandern och strö över den färdiga grytan.

Servera med sallad, ris och ev mango chutney.

Näringsvärde: 534 kcal 16 g protein 17 g fett 70 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd