Indisk blomkål

Indisk blomkål

20 minEnkelt
298,55 kr
4 portioner31,16 kr per portion
Indisk blomkål

1,5 tskVitlök Torkad i Burk
0,5 krmKanel
0,5 krmNejlikor Malda
0,5 tskIngefära Malen
0,5 tskPaprikakrydda
4 stÄgg
1 tskTorkad gurkmeja
3 dlLångkornigt Ris
2 mskCitronjuice - råpressad
700 gBlomkål
1 krmSpiskummin
2 mskMatolja
2,5 tskKoriander - torkad
1 tskSalt Fint
0,5 krmSvartpeppar
1 krmKardemumma Mald
Instruktioner
1

Bryt blomkålen i buketter. Blanda alla kryddorna med salt och citronsaft till en smet. Hetta upp oljan och fräs smeten ett par minuter. Tillsätt 3 msk vatten för 4 portioner. Lägg i blomkålen och låt koka på svag värme under lock ca 10 min. Servera med ris och hackat ägg.