Höstpytt med lingongräddsås
Mari Bergman

Höstpytt med lingongräddsås

50 minEnkelt
203,38 kr
4 portioner15,98 kr per portion
En härlig hösträtt med en blandning av goda rotsaker och champinjoner som serveras med godaste gräddsåsen smaksatt med lingon.

Höstpytt
300 gRotselleri
100 gFärska champinjoner
1 stZucchini
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
250 gPotatis Fast
285 gGröna Linser Förkokta
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskOlivolja
300 gVanliga morötter
Lingongräddsås
0,5 mskVetemjöl
1 krmSalt Fint
100 gLingon Fryst
1 krmStrösocker
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 dlMellanmjölk
1 tskKinesisk soja
1 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Höstpytt: Skala potatis, morötter, rotselleri, lök och vitlök. Tärna rotfrukterna och grovhacka lök och vitlök. Ansa champinjonerna och skär dem i kvartar. Blanda samman allting på en plåt med olja samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Skölj och tärna zucchinin och tillsätt till rotfrukterna efter 15 min.

4

Lingongräddsås: Smält smöret i en liten kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölk, grädde och soja och låt såsen koka upp och bli krämig. Tillsätt lingon och smaka av med en nypa socker samt salt och peppar.

5

Höstpytt: Sila av linserna och spola dem under kallt vatten. Ta ut pytten ur ugnen och blanda i linserna.

Servera höstpytten med lingongräddsås.

Näringsvärde: 434 kcal, 11 g protein, 23 g fett, 42 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell