Hönsfärsburgare med mangodressing och klyftpotatis
Mari Bergman

Hönsfärsburgare med mangodressing och klyftpotatis

45 minEnkelt
326,40 kr
4 portioner38,97 kr per portion
Burgare är alltid en populär rätt på middagsbordet och brukar uppskattas av både stora och små. Mangodressingen är verkligen så god till. (Tastelines Barnkasse v26 2016)

Tillbehör
1 krmSvartpeppar Malen
700 gFärskpotatis
0,5 stRödlök
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
2 stKvisttomater
4 stHamburgerbröd
0,5 stRomansallat
Dressing
0,5 tskSambal Oelek
1 krmSalt Fint
3 mskMango Chutney
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlYoghurt för Matlagning
Hönsfärsburgare
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
500 gHönsfärs
1 tskSalt Fint
0,5 stLime
0,5 stPurjolök
1 mskMat & Bak Smör
3 krmSvartpeppar Malen
2 tskJapansk soja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skölj och skär potatisen i klyftor med skalet på. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

3

Hönsfärsburgare: Lägg färsen i en matberedare tillsammans med sköljd och grovhackad purjolök, vitlök, rivet limeskal och saft, japansk soja, svartpeppar och salt. Mixa ihop ordentligt och forma 4 st burgare. Smörj in händerna med lite olivolja eller vatten så går det lättare att forma färsen.

4

Hetta upp en panna med lite olja och en klick smör. Stek burgarna på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Ta ut potatisen när det återstår ca 20 min av tiden. Gör plats för hönsfärsburgarna och låt dem bli klara i ugnen tillsammans med potatisen.

5

Dressing: Blanda yoghurt med mango chutney och sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj tomaterna och salladen. Skala rödlöken. Skär tomat och rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.

Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.

Näringsvärde: 662 kcal, 38 g protein, 23 g fett, 72 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd