Het apelsin- och ingefärskyckling med broccoli
Mari Bergman

Het apelsin- och ingefärskyckling med broccoli

30 minEnkelt
236,75 kr
4 portioner20,04 kr per portion
Ingefärsmarinerad kyckling med ris. Lägg gärna in kycklingen i marinaden dagen före.

Marinad
0,5 mskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskJapansk soja
1 mskVitvinsvinäger
0,75 tskSambal Oelek
1 stApelsin
2 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Kyckling
1 dlVatten
1 mskMajsstärkelse
700 gKycklingfile Fryst
1 mskRapsolja
1 stBroccoli Färsk
Instruktioner
1

Marinad: Ta fram en stor bunke. Skölj och riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skala och riv ingefära och vitlök. Tillsätt sambal oelek (efter smak och tycke), soja, olja, vinäger, honung och peppar. Blanda om och tillsätt kycklingfiléerna. Låt de marinera i kylen minst 10 minuter men gärna längre om du har tid.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

3

Kyckling: Skölj och dela broccolin i buketter. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Skaka av marinaden från kycklingen och stek filéerna på medelvärme så att de blir helt genomstekta. Tillsätt broccolibuketterna och låt de mjukna en aning. Pudra över maizenamjöl och slå på marinad och vatten och låt de småputtra ca 3 minuter.

Servera den heta ingefärskycklingen tillsammans med ris.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 539, Fett: 17 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 53 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell