Hawaiigryta med korv och ris
Mari Bergman

Hawaiigryta med korv och ris

20 minEnkelt
172,65 kr
4 portioner15,71 kr per portion
En barnvänlig och lättlagad rätt som är både snabb och god. Perfekt för hela familjen.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Hawaiigryta
0,5 stPurjolök
1 krmSalt Fint
1 stRöd Paprika
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskGrönsaksbuljong
1 dlVatten
2 klyftaVitlök Vanlig
300 gVanliga morötter
1 mskOlivolja
0,75 dlMango Chutney
550 gGrillkorv
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

2

Hawaiigryta: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök. Skala och skär morötterna i slantar och skölj och skär paprikan i bitar. Skär korven i 1/2 cm tjocka bitar.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsaker och korv ca 2 min. Rör om så att det inte bränns vid. Tillsätt creme fraiche, tomatpuré, mango chutney, vatten och buljong. Låt grytan puttra på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 772 kcal, 23 g protein, 23 g fett, 82 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell