Havregrynsgröt med rabarberkompott och havredryck

Havregrynsgröt med rabarberkompott och havredryck

20 minEnkelt
77,35 kr
4 portioner8,93 kr per portion
En säsongsbetonad frukost med havre i både gröt och mjölk. Ett bra sätt att starta dagen på!

Havregrynsgröt
4 dlHavregryn
1 tskSalt Fint
8 dlHavredryck Naturell
Rabarberkompott
2 mskMat & Bak Smör
0,5 tskKardemummakärnor
2 mskHonung
100 gFärsk rabarber
Instruktioner
1

Skala de 2 rabarberstjälkarna om de är grova. Skär sedan i sneda slantar. Hacka eller stöt kardemumman i en mortel.

2

Hetta upp en stekpanna eller kastrull med smör och stek sedan rabarbern tills den mjuknat något. Tillsätt kardemumma och honung och låt koka ihop tills rabarbern mjuknat. Dra av från värmen.

3

Koka havregrynsgröten med havredryck/vatten och salt.

4

Lägg upp gröten i skålar eller djupa tallrikar. Skeda över rabarberkompotten och servera tillsammans med havredryck.