Havets wallenbergare med krossad potatis
Mari Bergman

Havets wallenbergare med krossad potatis

30 minEnkelt
299,75 kr
2 portioner52,39 kr per portion
Klassiska wallenbergare på torsk med dill och citron. Serveras med krossad potatis med brynt smör. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
0,5 stCitron - Eko
350 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
1,5 mskMat & Bak Smör
150 gGröna Ärtor Frysta
Havets wallenbergare
300 gTorskrygg Fryst
0,5 stDill - färsk
0,75 tskSalt Fint
0,5 stCitron - Eko
1 stÄgg
2 krmSvartpeppar
0,5 mskOlivolja
0,5 dlMatlagningsgrädde
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Havets wallenbergare: Skär fisken i mindre bitar. Mixa samman fisk, äggula, salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft och dill i en matberedare till en färs. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.

3

Forma 4 biffar och stek dem i olja i en medelvarm stekpanna ca 4-5 min/sida.

4

Tillbehör: Bryn smöret i en liten kastrull.

5

Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med det brynta smöret.

6

Värm ärtorna i en kastrull på spisen i 1 min. Sila av vattnet och blanda ärtorna med rivet citronskal och en nypa salt.

Servera wallenbergarna med krossad potatis och ärtor.

Näringsvärde: 474 kcal, 38 g protein, 18 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir