Halloumiwrap med hummus och grönt
Mari Bergman

Halloumiwrap med hummus och grönt

30 minEnkelt
223,45 kr
4 portioner38,35 kr per portion
Det här snabblagade receptet på Halloumiwrap med hummus och grönt passar lika bra till middag hemma vid matbordet som till utflykten. Tips! Hummusen kan tillagas 1 dag i förväg och håller sig bra i kylen ca 4 dagar.

Wrap
0,5 stRomansallat
1 mskOlivolja
320 gTortilla
400 gHalloumi
150 gSockerärta Färsk
0,5 stGurka
0,5 stRöd Paprika
Hummus
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHonung
0,5 stCitron
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSpiskummin
390 gKikärtor Kokta
Instruktioner
1

Hummus: Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Mixa tillsammans med vitlök, spiskummin, citronskal- och saft från en 1/2 citron, olja och honung till en slät hummus i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

2

Wrap: Skölj salladsblad, skölj och strimla gurka, paprika och sockerärtor.

3

Skär varje halloumi i 4 stavar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllenbrun runt om. Fördela hummus, sallad, grönsaksstavar och halloumi på varje tortillabröd. Vik ihop, ät och njut.

Näringsvärde: 643 kcal, 32 g protein, 34 g fett, 47 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist