Halloumiburgare med grillad paprika, avokado, salsa verde och grönkålschips
Mari Bergman

Halloumiburgare med grillad paprika, avokado, salsa verde och grönkålschips

45 minEnkelt
305,45 kr
4 portioner46,88 kr per portion
En härlig vegetarisk burgare som serveras med spröda grönkålschips. Ljuvligt gott och passar lika bra till vardags som till fest! (Mathems familjekasse v35 2018)

Salsa verdedressing
3 mskOlivolja
1 stBasilika - färsk
0,5 stCitron
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Grönkålschips
0,5 tskChiliflakes
1 stBakplåtspapper
1 mskOlivolja
200 gGrönkål
3 krmFlingsalt
Halloumiburgare
500 gHalloumi
1 stAvokado
280 gHamburgerbröd
0,5 stRomansallat
1 stPaprika
Instruktioner
1

Grönkålschips: Sätt ugnen på 160 grader.

2

Skär bort stammen på grönkålen och skär bladen i stora bitar. Skölj bladen, lägg dem på en handduk och torka bort vattnet ordentligt. Lägg grönkålsbladen i en bunke och tillsätt olja, salt och chiliflakes. Massera grönkålen ordentligt.

3

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och strö ut hälften av grönkålen så att den ligger glest. Rosta i ca 15 min. Rosta resten av grönkålen på samma sätt.

4

Salsa verdedressing: Skölj och riv skalet från citronen. Mixa samman basilikablad, vitlök, olja, citronskal och citronsaft till en slät dressing med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

5

Halloumiburgare: Skär halloumin i 8 skivor. Skär paprikan i 4 stora bitar. Skölj salladsbladen. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan.

6

Pensla paprikabitarna med lite olivolja och grilla på båda sidor i en grillpanna eller på utegrillen till de får en fin grillyta. Grilla halloumiskivorna på båda sidor så att de får en fin grillyta. Grilla brödskivorna så att även dem får en fin yta. Pensla avokadohalvorna med lite olja och grilla dem hastigt. Skär sedan den grillade avokadon i skivor.

7

Montering: Fördela dressingen på underdelen av varje bröd. Lägg på ett salladsblad, halloumiskiva, paprika, halloumiskiva, avokadoskivor. Lägg på överdelen av brödet.

8

Servera tillsammans med grönkålschips.

Styling: Carina Hejde & Mari Bergman

Näringsvärde: 769 kcal, 33 g protein, 49 g fett, 47 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir