Halloumibiffar med tzatziki och ris

Halloumibiffar med tzatziki och ris

10 minEnkelt
435,00 kr
4 portioner26,73 kr per portion
Halloumibiffar med tzatziki och ris

1 stSquash
0,5 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök
2 krmSvartpeppar Malen
1 stZucchini
0,5 stChilipeppar Röd
1 stGul lök
0,5 dlMajsstärkelse
0,5 stMynta - färsk
200 gHalloumi
2 stÄgg
350 gSötpotatis
1 mskOlivolja
2 dlStröbröd
Tillbehör
300 gBroccoli Fryst
200 gLångkornigt Ris
1 stSquash
Tzatziki
1 klyftaVitlök
3 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
2 krmSalt Fint
1,5 mskCitron
1 krmSvartpeppar Malen
200 gMorötter
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin och lägg i en sil över en bunke. Strö över salt och låt stå.

2

Tzatziki: Skala och grovriv morötterna. Blanda med yoghurt och pressa i vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Biffar: Ta fram en stor bunke. Skala och riv sötpotatisen och skala och finhacka lök och vitlök. Riv halloumiosten på ett rivjärn. Skölj och finhacka chilipepparn och grovhacka myntabladen. Lägg alltsammans i bunken.

4

Krama ur all vätska ordentligt från zucchinin och tillsätt den rivna zucchinin till övriga ingredienser. Blanda i ägg, maizena, salt och peppar och blanda om ordentligt.

5

Tillbehör: Tillred ris enligt anvisningar på paketet.

6

Biffar: Lägg ströbröd på en tallrik. Forma små biffar med händerna och vänd i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen medan du gör resten av biffarna. Låt sista omgången biffar gräddas i ugnen ca 10 min.

7

Tillbehör: Stek broccoli med lite vitlök och servera till biffar, tzatziki och ris.