Recept | Efterrätt och Godis | Ris, Gryn & Mjöl

Hallongrottor

Foto: Ulf Widell Hallongrottor

Populära kakor!

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Sikta samman mjöl, majsena, vaniljsocker, florsocker och bakpulver på ett bakplåtspapper.
3. Blanda det rumstempererade smöret med de andra ingredienserna till en ej överarbetad deg.
4. Dela degen på mitten och rulla ut två, ca 30 cm långa, rullar.
5. Kubba av bitar à 40 g och ställ dem i muffinsformar på en bakplåt.
6. Gör en fördjupning i degen genom att doppa ett ägg i varmt vatten och trycka till med det.
7. Fyll ca 10 g hallonsylt i varje fördjupning.
8. Strö över lite hyvlad mandel.
9. Baka av hallongrottorna i ca 25-30 minuter.
10. Damma dem med lite florsocker när de kallnat.

Varor du kanske har hemma?

Ca 133,75 kr/port Summa 133,75 kr

Ett recept från:

Jan Hedh

Det här receptet kommer från Jan Hedhs kokbok Jan Hedh.<br/><br/>Du kan hitta fler spännande recept från Jan Hedh.<br/><br/>Skriv bara Jan Hedh i sökrutan högst upp till vänster.

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst