Gyllenstekt gnocchi med medelhavsgrönsaker och bejkon
Mari Bergman

Gyllenstekt gnocchi med medelhavsgrönsaker och bejkon

30 minEnkelt
141,55 kr
4 portioner11,97 kr per portion
Lättlagad och supergod vardagsrätt med vegetariskt bacon. (Tastelines vegokasse v49 2015)

Tomatsås
1,5 mskGrönsaksbuljong
0,5 tskTorkad oregano
1 stCitron
1 mskOlivolja, Extra Virgin
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskTomatpuré
0,5 stGul lök
1 mskBalsamvinäger
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
400 gKrossade Tomater
Grönsaker
1 stRöd Paprika
0,5 tskTorkad oregano
1 krmSalt Fint
0,5 tskTimjan - torkad
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 stZucchini
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
Gnocchi
500 gGnocchi Färsk
1 mskOlivolja, Extra Virgin
90 gVegetariskt bacon
1 krmSalt Fint
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Grönsaker: Skölj och skär zucchini och paprika i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och tillsätt olja. Krydda med timjan, oregano, salt och peppar och rosta i ugnen ca 15 min.

3

Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning 15 sek. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt såsen småsjuda under lock ca 10 min.

4

Gnocchi: Strimla bejkonet och stek det knaprigt i olja. Häll över bejkonet på en tallrik. Hetta upp lite ny olja i stekpannan och fräs gnocchin ca 3 min, tills gnocchin är gyllenbrun. Krydda med en nypa salt och peppar.

5

Tomatsås: Skölj och riv citronskal och tillsätt i såsen. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.

Lägg upp den stekta gnocchin på ett fat. Ringla över tomatsåsen och strö över bacon och de rostade grönsakerna.

Näringsvärde: 419 kcal, 15 g protein, 13 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell