Recept | Efterrätt och Godis | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Gurka-lime-mint

Foto: Lauren Burke Gurka-lime-mint

Svalkande och uppiggande kombination

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Lägg socker, hälften av gurkskivorna (ca 20), limejuicen, ca 1,25 dl och myntabladen i en kastrull. Tillsätt 4 1/2 dl vatten. Låt koka upp på medelstark värme och rör om då och då tills sockret har lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna till rumstemperatur.     
Sila ner gurkblandningen i ett litermått med pip. Tillsätt rivet limeskal och rör om ordentligt.
Häll gurkblandningen i glassformarna. Fördela resten av gurkskivorna i formarna och använd en pinne för att trycka ner dem mot botten. Täck över och låt stå i frysen i minst 4 timmar.     Om du använder pinnar: stick ner dem i formarna när glassarna är halvfrysta, efter ungefär 1 timme, och fortsätt sedan att frysa dem tills de är klara, i minst 3 timmar till.

Inköpslista

Varor du kanske har hemma?

Ca 115,75 kr/port Summa 115,75 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.
Detta recept har ej granskats av MatHem.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst