Guldsoppa med varmt bröd och tomatsallad
Mari Bergman

Guldsoppa med varmt bröd och tomatsallad

30 minEnkelt
324,35 kr
4 portioner27,29 kr per portion
Krämig morotssoppa med smak av saffran. Serveras med en tomat- och bönsallad. (Tastelines matkasse v13 2014)

Tomatsallad med svarta bönor
400 gSvarta Bönor
2 mskOlivolja
1 mskBalsamvinäger
0,5 stRödlök
1 krmSalt Fint
200 gVanliga Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
Soppa
2 mskOlivolja
800 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stPurjolök
2 mskLantbuljong
8 dlVatten
0,5 tskSambal Oelek
0,5 tskTimjan - torkad
2 dlMatlagningsvin Vitt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 gSaffran
Tillbehör
1 stBaguette
Instruktioner
1

Tillbehör: Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Soppa: Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skölj och grovhacka purjolöken.

3

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs morot, purjolök, saffran och timjan i ca 1 min utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt de reducera ner under 1 min. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan koka under lock ca 15 min eller tills morötterna känns mjuka.

4

Tomatsallad med svarta bönor: Skölj och skiva tomaterna tunt. Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Skala och finhacka rödlöken. Lägg tomatskivorna på ett fat och strö över bönor och rödlök. Ringla över olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.

5

Tillbehör: Värm brödet enligt anvisningar på förpackningen.

6

Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Servera guldsoppan med varmt bröd och tomatsallad vid sidan om.

Näringsvärde: Kcal: 642 Fett: 29 g Protein: 15 g Kolhydrater: 72 g

Bild:

Linnea Swärd