Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Grönsaksfrittata med ricottapesto och bruschetta

Foto: Sanna Livijn Wexell Grönsaksfrittata med ricottapesto och bruschetta

Frittata, en italiensk äggrätt, som går snabbt och enkelt att laga och du kan blanda i vad kylen har att erbjuda. I detta recept blir det bland annat potatis, ricottaost och pesto. Servera sedan med bruschetta, så gott! Frittata håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar. (Tastelines 2-personerskasse v13 2017) (Mathems inspirationskasse 2-personer v32 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Frittata: Skölj och skiva potatisen tunt. Skala och klyfta löken. Värm oljan i en stekpanna och fräs potatis och lök på medelvärme. Vänd runt lite då och då så att potatisen inte bränns vid. Krydda med salt och peppar.
3. Vispa ihop ägg, mjölk, ricottaost, pesto och grönsaksbuljong. Tillsätt äggblandningen i stekpannan och sänk värmen till strax under medel. Låt frittatan steka i pannan ca 10 min, sätt sedan in i ugnen 10 min.

4. Tillbehör: Skär 2 hamburgerbröd på mitten. Värm dem 2 min i ugnen.
5. Skölj och kvarta tomaterna. Skala och finhacka lök. Blanda i en skål och tillsätt finhackad persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt. Mosa in tomatblandningen i de fyra brödhalvorna. Servera till frittatan tillsammans med sköljd sallad.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 795 kcal, 21 g protein, 55 g fett, 52 g kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst