Grön currygryta

Grön currygryta

30 minEnkelt
325,20 kr
4 portioner64,77 kr per portion
Lätt och super gott. Kan lätt varieras.

1 stWokmix Fryst
1 stBulgur
1 stKörsbärstomater
1 stMinimajs
1 stThai Curry
3 stKokosmjölk
1 stGrönsaksblandningar
1 stLime
1 stCitrongräs Färsk
1 stBambuskott
1 stChilipeppar Färsk
1 stVita Bönor Stora
1 stVattenkastanjer
1 stMajskorn
2 tskGrön Currypasta
Instruktioner
1

Ta en stor kastrull och häll i all kokosmjölk samt frysta grönsaker efter smak. (ca en halv påse.) Koka upp och sänk sedan plattan något. Tillsätt grön currypasta. 2-4 tsk beroende på hur stark du vill ha din mat, samt färsk finhackad chili, röd. Ta en stjälk citrongräs och bryt den lite, stoppa ner hela i grytan (tas bort innan servering). Pressa i lime efter smak. Tillsätt övriga ingredienser när dom frysta grönsakerna nästan är helt varma. Ha i körsbärstomater i slutet, ska bara bli varma, inte koka sönder. Smaka av med lite salt och thai green curry krydda, (glasburk). Servera med bulgur alt. quinoa.

Vill man variera sig kan man ex. ha i räkor, kyckling, andra grönsaker. Samt använda röd curry istället för grön.

Hur lätt som helst och supergott och väldigt nyttigt.