Grillspett på fläskytterfilé med passionssalsa
Mari Bergman

Grillspett på fläskytterfilé med passionssalsa

40 minEnkelt
476,75 kr
4 portioner74,29 kr per portion
Klassiska grillspett med en underbart god och frisk salsa med passionsfrukt, persika och avokado. Lägg gärna spetten på grillen om möjlighet finns.

Grillspett
1 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFläskytterfile Färsk
8 stGrillpinnar
0,5 stLime
1 mskHonung Flytande
1,5 mskJapansk soja
1 stRöd Paprika
3 mskRapsolja
Tillbehör
3 dlBasmatiris
0,5 stRomansallat
Passionssalsa
1 stPassionsfrukt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
2 stFärsk persika
1 krmChiliflakes
1 krmSalt Fint
0,5 stLime
1 stAvokado
2 tskRapsolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Grillspett: Skala vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda ihop med olja, soja, honung och limesaft i en bunke.

3

Skär paprikan i spettvänliga bitar. Putsa fläskytterfilén fri från fett och senor och skär den i bitar. Blanda paprikabitar och fläskytterfilébitar med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra spetten lite lätt efter smak.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och strimla salladen och lägg upp i en skål.

6

Grillspett: Stek spetten i lite olja runt om i en het panna (eller grilla på utegrillen) så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 10-15 min.

7

Passionssalsa: Skölj persikorna och tärna smått. Tärna avokadon och blanda samman i en skål. Tillsätt passionsfruktskärnor samt limeskal- och saft, honung och olja. Smaka av med lite chiliflakes, salt och peppar.

Servera grillspetten med ris, sallad och passionssalsa.

Näringsvärde: 639 kcal, 38 g protein, 24 g fett, 65 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist