Recept | Huvudrätt | Fisk

Grillade havsspett med solgul potatissallad

Grillade havsspett med solgul potatissallad

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Skär fisken i bitar och trä upp både fisk och sparris på spett. Pensla fisken med grillolja vitlök och krydda med vitlökspeppar. Grilla spetten över glöd i ca 6-8 minuter.

Skrapa eller borsta potatisen och morötterna rena. Skär i bitar. Ansa sockerärtorna. Skiva rädisorna.

Koka upp saltat vatten och låt potatisen koka i ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Låt morötterna koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Lägg till sist ner sockerärtor och låt koka i ca 1/2 minut. Häll av vattnet. Blanda vitvinsvinäger och saffran, tillsätt olivolja under vispning. Krydda med vitlök, svartpeppar, chipotle chilipaste och salt. Tillsätt grönsakerna.

Solgul potatissallad kan serveras kall eller ljummen. Den går utmärkt att förbereda dagen före den skall serveras.

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst