Grillade färsspett med yoghurt och couscoussallad
Mari Bergman

Grillade färsspett med yoghurt och couscoussallad

30 minEnkelt
283,55 kr
4 portioner34,41 kr per portion
Färsspett går alltid hem och passar lika bra att grilla i ugnen som på utegrillen. Servera med en härlig sallad, som i det här fallet med couscous, apelsin och fänkål.

Spett
0,5 stBladpersilja - färsk
500 gKöttfärs - Nöt
1 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
8 stGrillpinnar
0,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
2 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
Couscoussallad
1 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
0,5 stGurka
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 stApelsin
1 stFänkål Färsk
2,5 dlCouscous Fullkorn
Dressing
0,5 stBladpersilja - färsk
1 krmChiliflakes
1 tskHonung Flytande
2 mskVatten
1 krmSalt Fint
1,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Spett: Lägg färsen i en bunke. Skala och riv vitlök och finhacka persilja (finhacka även persilja till dressingen). Tillsätt yoghurt, vitlök, persilja, salt och peppar till färsen. Blanda om ordentligt och forma 8 stycken järpar. Trä i ett spett i varje järp.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn järparna runt om så att de får en fin stekyta. Lägg över spetten på ett ugnsfast fat och och sätt in i ugnen i ca 10 min eller tills färsspetten är genomstekta.

4

Couscoussallad: Tillred 4 portioner couscousen enligt anvisning på förpackningen.

5

Skala apelsinen. Skiva gurka, fänkål och apelsin tunt. Skala och skiva rödlöken tunt.

6

Lägg upp couscousen på ett fat och blanda i gurka, fänkål, apelsin och rödlök. Ringla över olja och balsamvinäger och strö över lite salt och peppar.

7

Dressing: Blanda yoghurt med vatten, finhackad persilja, honung och 1-2 krm chiliflakes. Smaka av med salt.

Servera färsspetten med couscoussalladen och yoghurtdressingen.

Näringsvärde: 674 kcal. 40 g protein, 24 g fett, 70 g kolhydrater.

Bild:

Emelie Otterbeck