Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Grillad sparris med brynt smör och hasselnötter

Foto: Andrea Klintbjer Grillad sparris med brynt smör och hasselnötter

Mumsigt tillbehör, enkel förrätt eller till buffén - grillad sparris med brynt smör och krispiga hasselnötter går med stor sannolikhet hem hos gästerna.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Bryt bort den nedersta delen av sparrisen.
2. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra stekpannan åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och ställ åt sidan.
3. Torka ur pannan och tillsätt lite nytt smör och stek sparrisen på medelhög värme i ca 5 min.
Alternativt använd en grillpanna. Strö över flingsalt.
4. Grovhacka hasselnötterna och finhacka gräslöken.
5. Lägg upp sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Toppa med hasselnötter och gräslök.

Recept: Mari Bergman
Styling: Carina Hejde
Foto: Andrea Klintbjer

Varor du kanske har hemma?

Ca 14,74 kr/port Summa 117,90 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst