Recept | Buffé | Kyckling/Fågel

Grillad kycklingfilé med parmesanslungad potatissallad

Grillad kycklingfilé med parmesanslungad potatissallad

En frisk måltid med potatissallad och grillad kyckling. Passar utmärkt som bufférätt på midsommarbordet! (Tastelines matkasse v25 2014) (Tastelines 2-personerskasse v27 2017)

Gör så här:

Tillagning
1. Potatissallad: Tvätta och koka potatisen i saltat vatten om du inte redan har färdigkokt.

2. Skölj sockerärtor, rädisor, spenat och örter. Skala och finstrimla rödlöken. Skär sockerärtorna på längden och skiva rädisorna. Finhacka persiljan och gräslöken. Blanda ihop alla grönsaker i en stor skål.

3. Kyckling: Dela kycklingfilén på längden ca 1,5 cm tjocka, salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

4. Skär potatisen i halvor när den har svalnat lite. Blanda med alla grönsaker och örter. Tillsätt olivolja, balsamvinäger och yoghurt. Grovriv parmesanen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfiléerna med den parmesanslungade potatissalladen.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
Kcal: 609
Fett: 39 g
Protein: 20 g
Kolhydrater: 43 g

Ca 94,86 kr/port Summa 379,44 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Jimmy :

Mycket gott och enkelt att göra allt medan potatisen kokar. Eventuellt hade man kunnat ta lite mindre parmesan men jag är ett stort fan av det så gillade att det tog över mycket av smaken.

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst