Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Grillad grönsaksbricka med vispad getostkräm, sommarsallad med grillad nektarin och bröd

Foto: Nurlan Emir Grillad grönsaksbricka med vispad getostkräm, sommarsallad med grillad nektarin och bröd

Satsa på att grilla grönt i år! I det här receptet grillar vi massor av härliga grönsaker och serverar tillsammans med en vispad getostkräm och bröd. Enkelt, fräscht och gott!

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din härliga grillmiddag.

1. Getostkräm: Vispa ihop getost, yoghurt, rosmarin och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

2. Grönsaksbricka: Skär auberginen i skivor på längden. Dela broccolin på mitten. Halvera citronerna. Lägg alla grönsaker på grillen även halverade nektariner till salladen och grilla tills de får en fin grillyta. Pensla alla grönsaker med olja under tiden.   
3. Lägg upp alla grönsaker på ett fint fat och krydda med salt och peppar.

4. Sallad: Lägg upp salladen på ett fat. Skala och skiva rödlöken och blanda med salladen. Toppa med de grillade nektarinerna och ringla över lite olja och vinäger.

5. Servera grönsaksbrickan med sommarsallad, vispad getostkräm och bröd.

Recept: Mari Bergman
Styling: Carina Hejde
Foto: Nurlan Emir

Näringsvärde: 588 kcal, 24 g protein, 25 g fett, 62 g kolhydrater


Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst