Recept | Huvudrätt | Fläskkött

Grillad fläskkarré med getost- och jordgubbssallad

Foto: Linnea Swärd Grillad fläskkarré med getost- och jordgubbssallad

Fräsch och somrig rätt med grillad fläskkarré med en läcker och lättlagad sallad på getost och jordgubbar. Du kan välja valfritt gryn men testa gärna svart quinoa, det blir en riktig härlig färgkombination ihop med de röda jordgubbarna och den vita getosten. Lägg gärna in köttet i marinaden redan kvällen innan. (Tastelines matkasse v30 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sallad: Koka grynet enligt anvisningar på förpackningen och låt det sedan svalna.

2. Marinad: Blanda ihop rapsolja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål.

3. Fläskkarré: Skär köttet i skivor och lägg ner i marinaden. Låt de marinera så länge du har tid.

4. Sallad: Skölj spenat och jordgubbar. Halvera jordgubbarna och skala och skiva rödlöken tunt. Blanda ihop med de kalla grynet och ringla över olja och balsamvinäger. Smula över getost och strö över lite salt och peppar.

5. Fläskkarré: Salta och peppra köttet på båda sidor. Grilla eller stek köttet i en panna på båda sidor ca 4-5 min.

Servera den grillade fläskkarrén med getost- och jordgubbssalladen och ringla över lite balsamico.

Recept: Mari Bergman

Näringsvärde:
Kcal: 707
Fett: 42 g
Protein: 46 g
Kolhydrater: 30 g

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst