Grillad avokado med chiliräkor och het grönsaksshot
Mari Bergman och Mia Troberg Elonq

Grillad avokado med chiliräkor och het grönsaksshot

30 minEnkelt
340,35 kr
8 portioner19,64 kr per portion
Perfekt förrätt eller som en del av ditt buffébord, hett och syrligt! Receptet räcker till åtta små portioner.

Shot
0,5 tskSalt Fint
1 stChilipeppar Färsk
2,5 mskFärsk ingefära
1 mskLantbuljong
1 mskHonung
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stCitron
100 gFärsk bladspenat
2 krmSvartpeppar Malen
1 stAvokado
1 mskOlivolja
1 stGurka
Chiliräkor
2 mskFärsk ingefära
2 stVanliga Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
0,5 stKoriander - färsk
240 gHandskalade Räkor
2 mskOlivolja
1 stLime
1 stChilipeppar Röd
Avokado
2 stAvokado
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Låt räkorna rinna av och lägg dem sedan in en skål. Kärna ur tomaterna och skär i små bitar. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala ingefäran och riv den. Finhacka koriandern.

2

Blanda allt med räkorna. Pressa i lime och häll i olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Skär avokadon först på mitten och ta ur kärnan men låt skalet vara kvar. Skär sedan varje halva i två delar. Stryk över lite pressad citron och olivolja så att de inte mörknar.

4

Grilla avokadobitarna några minuter per sida. Lägg upp avokadobitar och räksalsa och servera med en grön shot.

Shot:

1

Skär gurkan i bitar. Skölj spenaten. Skala och hacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilipeppar. Skala och kärna ur avokadon.

2

Lägg alla ingredienser i en mixer och pressa i tre matskedar citronsaft, strö i lantbuljong, tillsätt olivolja och honung. Salta och peppra. Mixa till en slät konsistens och smaka av om det behövs mera kryddor. Häll upp i små shotsglas.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt