Grekiska Rakikakor

Grekiska Rakikakor

50 minEnkelt
89,90 kr
4 portioner0,54 kr per portion
Grekiska Rakikakor

1,2 tskBakpulver
0,8 dlOlivolja
0,2 tskBikarbonat
0,4 dlRaki
1 dlStrösocker
5,75 dlVetemjöl
0,8 dlApelsinjuice
0,6 tskSesamfrö
Instruktioner
1

Vispa olivolja och socker väl. Tillsätt apelsinjuice, bikarbonat och raki. Blanda vetemjöl med bakpulver och hälften av sesamfröna, rör ned i smeten och knåda tills degen blir slät och inte klibbar.

Dela degen i mindre bitar och rulla ut till önskad längd och tjocklek. Rulla degen i resterande sesamfrön och sätt ihop till ringar.

Lägg på smord plåt och grädda på 180 grader i ca 20-25 minuter.

Låt svalna på galler. Förvara i burk med tätslutande lock.

(Funkar även bra att använda vodka istället för raki!)