Grekiska minibiffar med fetaost i tomatsås
Mari Bergman

Grekiska minibiffar med fetaost i tomatsås

40 minEnkelt
315,55 kr
4 portioner44,53 kr per portion
Goda Medelhavsköttbullar fyllda med fetaost i en härlig tomatsås. Serveras med ugnsrostad potatis.

Potatis
700 gPotatis Fast
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
Tillbehör
0,5 stGurka
0,5 stRomansallat
50 gGrana Padano
Biffar
1 mskOlivolja
0,5 mskTorkad oregano
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
0,75 dlStröbröd
500 gKöttfärs - Nöt
150 gFetaost
2 klyftaVitlök Vanlig
400 gPastasås Classico
1 stGul lök
1 dlStandardmjölk
1 stÄgg
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela dem på mitten. Lägg potatisen på en plåt och strö över salt och peppar efter smak. Ringla över olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen ca 30 min.

2

Biffar: Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt stå och svälla någon minut. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda ner nötfärs och lök i ströbrödsblandningen och krydda med oregano, salt och peppar. Smula i fetaosten och blanda om. Forma små minibiffar av färssmeten och lägg på en tallrik.

3

Hetta upp en stekpanna med en klick smör och lite olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara på eftervärmen. Tillsätt tomatsåsen när biffarna är klara och låt såsen bli varm.

4

Tillbehör: Skölj och skär sallad och gurka i mindre bitar. Riv osten på ett rivjärn och strö över biffarna. Servera minibiffarna med potatis och sallad.

Näringsvärde: 732 kcal, 46 g protein, 39 g fett, 46 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd